Πολιτική απορρήτου

 

 

Η παρούσα ιστοσελίδα (στο εξής «Δικτυακός Τόπος») ανήκει στο μικροβιολογικό εργαστήριο «ΒΑΝΕΣΑ ΜΗΛΙΩΝΗ Ι.Κ.Ε.» με έδρα τα Τρίκαλα, επί της οδού Ιακωβάκη Α. & Μιαούλη, 42132 (τηλ. 2431079992, info@vanessamilioni.gr). To Μικροβιολογικό εργαστήριο σέβεται την προστασία των προσωπικών δεδομένων και την ιδιωτικότητα των επισκεπτών του Δικτυακού του Τόπου και ακολουθεί την ισχύουσα νομοθεσία σχετικά με την προστασία προσωπικών δεδομένων. Με την παρούσα Πολιτική θα θέλαμε να σας εξηγήσουμε πώς επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα.

  1. Ποιος είναι ο υπεύθυνος επεξεργασίας;

Υπεύθυνος για την επεξεργασία των δεδομένων των επισκεπτών και χρηστών της ιστοσελίδας www.vanessamilioni.gr (στο εξής «επισκέπτες» ή «εσείς») με την έννοια του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων 679/2016 είναι το Μικροβιολογικό Εργαστήριο «ΒΑΝΕΣΑ ΜΗΛΙΩΝΗ Ι.Κ.Ε» το οποίο εδρεύει στα Τρίκαλα, επί της οδού Ιακωβάκη Α. & Μιαούλη, 42132 (στο εξής «Μικροβιολογικό Εργαστήριο» ή «Εμείς») και νομίμως εκπροσωπείται από την Μηλιώνη Βάια (Βανέσα). Το τηλέφωνο επικοινωνίας με το Εργαστήριο είναι το τηλ. 2431079992, και το e-mail στο οποίο μπορείτε να επικοινωνείτε το info@vanessamilioni.gr.

  1. Πότε και για ποιο σκοπό συλλέγονται δεδομένα;

Στην ιστοσελίδα μας παρέχονται γενικές πληροφορίες για τις υπηρεσίες που παρέχει το Εργαστήριό μας. Οι περιπτώσεις στις οποίες συλλέγονται προσωπικά δεδομένα είναι κατά τη συμπλήρωση της εκάστοτε φόρμας εκ μέρους σας. Σε όλες τις φόρμες του δικτυακού μας τόπου, δηλαδή στην απλή φόρμα επικοινωνίας, στη φόρμα για ραντεβού, στη φόρμα για αιμοληψία κατ’ οίκον και στη φόρμα για ευκαιρίες επαγγελματικής απασχόλησης («καριέρα») τα δεδομένα σας χρησιμοποιούνται για την εξυπηρέτηση του αιτήματός σας. Νόμιμη βάση επεξεργασίας των δεδομένων σας είναι η συγκατάθεσή σας, την οποία παρέχετε αποδεχόμενοι την παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων κατά τη συμπλήρωση της φόρμας. Δεν έχετε υποχρέωση να συναινέσετε στην επεξεργασία των δεδομένων σας, όμως σε αντίθετη περίπτωση δεν θα είναι δυνατή η αποστολή της φόρμας και η επικοινωνία σας με τον τρόπο αυτό. 

Κατά τη συμπλήρωση της φόρμας για την αποστολή του ενημερωτικού μας δελτίου (newsletter) μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η επεξεργασία της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης γίνεται για την αποστολή αφενός ενημερωτικών άρθρων και αφετέρου προσφορών και άλλων προωθητικών ενεργειών του Εργαστηρίου μας. Νόμιμη βάση επεξεργασίας της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης είναι η συγκατάθεσή σας, την οποία παρέχετε συμπληρώνοντας τη διεύθυνσή σας στη σχετική θέση. Η Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, σας κοινοποιείται μέσω e-mail για την επιβεβαίωση της εγγραφής σας.

  1. Πώς και για πόσο καιρό αποθηκεύονται τα δεδομένα σας;

Το Μικροβιολογικό εργαστήριο φροντίζει να παρέχει όλα τα απαραίτητα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα ασφαλείας για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση και διαρροή ανά πάσα στιγμή. Τα προσωπικά σας δεδομένα αποθηκεύονται στο διακομιστή μας εντός Ελλάδος, ο οποίος προστατεύεται από τείχος προστασίας (firewall) και από προγράμματα προστασίας από ιούς (antivirus) για το χρονικό διάστημα που είναι κάθε φορά απαραίτητο για το σκοπό για τον οποίο συλλέχθηκαν. Στην περίπτωση συμπλήρωσης της εκάστοτε φόρμας της ιστοσελίδας τα δεδομένα σας τηρούνται για το διάστημα που απαιτείται για τη διεκπεραίωση του αιτήματός σας, ενώ στην περίπτωση συμπλήρωσης της φόρμας του ενημερωτικού δελτίου, η ηλεκτρονική σας διεύθυνση τηρείται μέχρι τη διαγραφή σας από τη λίστα παραληπτών.

  1.           Σε ποιους κοινοποιούνται τα δεδομένα σας;

Τα προσωπικά σας δεδομένα ενδέχεται να κοινοποιούνται σε εξουσιοδοτημένους συνεργάτες και προμηθευτές του Εργαστηρίου μας (όπως εταιρεία IT), που παρέχουν τις υπηρεσίες τους προς το σκοπό της παροχής των υπηρεσιών τους (τεχνικών, λογιστικών κ.α.) σε εμάς, εφόσον αυτοί έχουν δεσμευτεί με κατάλληλες συμβάσεις για την τήρηση της εμπιστευτικότητας και ακεραιότητας των δεδομένων σας. Πέραν αυτών, τα προσωπικά σας δεδομένα δεν διαβιβάζονται σε κανέναν άλλο τρίτο αποδέκτη, ενώ οι υπάλληλοι του Εργαστηρίου που έρχονται σε επαφή με αυτά δεσμεύονται από κατάλληλες συμβάσεις εμπιστευτικότητας.

 

  1. Τα δικαιώματά σας σε σχέση με τα δεδομένα σας

Για το χρονικό διάστημα που τηρούμε τα δεδομένα σας έχετε δικαίωμα να ζητήσετε πρόσβαση σε αυτά, καθώς επίσης να τα διορθώσετε, τροποποιήσετε, ενημερώσετε ή να τα διαγράψετε, στο βαθμό που οποιοδήποτε από τα παραπάνω αιτήματα μπορεί να ικανοποιηθεί και δεν εμποδίζεται από νόμιμες υποχρεώσεις. Στην περίπτωση υποβολής κάποιας φόρμας, έχετε δικαίωμα να ανακαλέσετε την συγκατάθεσή σας οποτεδήποτε για το μέλλον, χωρίς να θιγεί η νομιμότητα της επεξεργασίας που βασίστηκε στη συγκατάθεσή σας πριν από την ανάκλησή της. Τέλος έχετε το δικαίωμα να υποβάλετε καταγγελία στην αρμόδια Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, εάν πιστεύετε ότι έχουν παραβιαστεί τα δικαιώματά σας.

  1. Χρήση cookies

Πρόκειται για αρχεία κειμένων που αποστέλλονται στο πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε και αποθηκεύονται στη συσκευή που χρησιμοποιείτε για να αποκτήσετε πρόσβαση στις ιστοσελίδες μας. Σε καμία περίπτωση τα cookies δεν περιέχουν προσωπικές πληροφορίες ή πληροφορίες, οι οποίες θα επιτρέψουν σε οποιονδήποτε να επικοινωνήσει με τον επισκέπτη του δικτυακού τόπου, μέσω τηλεφώνου, e-mail, κ.λπ. Η χρήση των cookies διευκολύνει την ιστοσελίδα να απομνημονεύει πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψή σας, συλλέγοντας χρήσιμα στοιχεία για τις προτιμήσεις αναζήτησης που έχετε. Έτσι, η εμπειρία αναζήτησης θα είναι βελτιωμένη την επόμενη φορά που θα μας επισκεφθείτε. Επιπλέον, τα cookies βοηθούν το Μικροβιολογικό εργαστήριο να βλέπει την απόδοση και την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας της, βελτιώνοντας την παρουσίαση και το περιεχόμενό της, σύμφωνα με τις προτιμήσεις των επισκεπτών. Ορισμένα ή όλα τα cookies που περιγράφονται παρακάτω ενδέχεται να αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης. Μπορείτε να δείτε και να διαχειριστείτε τα cookies στο πρόγραμμα περιήγησης (ωστόσο τα προγράμματα περιήγησης για κινητές συσκευές ενδέχεται να μην προσφέρουν αυτήν την ορατότητα).

Από τους διαφορετικούς τύπους cookies, ο Δικτυακός τόπος χρησιμοποιεί τα εξής:

α) Απολύτως απαραίτητα:

Τα τεχνικά απαραίτητα cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία του ιστότοπου, σας επιτρέπουν να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες του. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία του ιστότοπού μας.

β) Cookies Επιδόσεων (Google analytics):

Χρησιμοποιούμε cookies επιδόσεων της Google προκειμένου να διαχωρίζουμε τους επισκέπτες μας και να συλλέγουμε στατιστικές πληροφορίες για την επισκεψιμότητα του Δικτυακού μας Τόπου. Αυτά τα cookies συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον ιστότοπο, για παράδειγμα, ποιες σελίδες επισκέπτεστε συχνότερα. Αυτά τα cookies συλλέγουν συγκεντρωτικές, ανώνυμες πληροφορίες που δεν ταυτοποιούν κάποιον επισκέπτη. Χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τη βελτίωση των επιδόσεων μίας ιστοσελίδας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα Universal Analytics και τα Cookies της Google μπορείτε να ανατρέξετε στη διεύθυνση https://policies.google.com/technologies/types?hl=el.

γ) Cookies Προτιμήσεων

Χρησιμοποιούμε cookies της Google για να αποθηκεύουμε τις προτιμήσεις σας σχετικά με τον τρόπο εμφάνισης ή συμπεριφοράς του ιστότοπου, όπως επιλογές zoom, γλώσσας, μεγέθους γραμματοσειράς κλπ. Η απώλεια των πληροφοριών που αποθηκεύονται σε ένα cookie προτιμήσεων μπορεί να κάνει την εμπειρία σας στον Δικτυακό μας Τόπο λιγότερο λειτουργική αλλά δεν θα εμποδίζει εντελώς τη λειτουργία του.

δ)Cookies στόχευσης – διαφήμισης («Google Adwords»), Cookies επαναληπτικής στόχευσης (« Google Adwords remarketing»)

Τα cookies στόχευσης χρησιμοποιούνται για την παροχή περιεχομένου, που ταιριάζει περισσότερο στα ενδιαφέροντά σας. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την αποστολή στοχευμένης διαφήμισης/προσφορών, τον περιορισμό προβολών διαφήμισης ή την μέτρηση αποτελεσματικότητας μιας διαφημιστικής καμπάνιας. Συνήθως τοποθετούνται για να «θυμούνται» την επίσκεψη σας σε μια ιστοσελίδα και στη συνέχεια να σας προβάλλουν σχετικές διαφημίσεις. Τα cookies επαναληπτικής στόχευσης χρησιμοποιούνται για να επαναπροσεγγίσουμε χρήστες, οι οποίοι επισκέφθηκαν τουλάχιστον μια φορά την ιστοσελίδα μας.

 

Απενεργοποίηση Cookies

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε, να απενεργοποιήσετε ή και να σβήσετε εντελώς τα cookies μέσα από τις επιλογές ρύθμισης στο πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε. Αν επιλέξετε να απενεργοποιήσετε τα cookies, ορισμένα μέρη της ιστοσελίδας μπορεί να μη λειτουργούν επαρκώς. Επίσης μπορείτε να αποτρέψετε τη συλλογή και χρήση δεδομένων από τα cookies της Google είτε με κατάλληλη ρύθμιση στο πρόγραμμα περιήγησής σας (browser) είτε με την εγκατάσταση του προγράμματος που διατίθεται στη διεύθυνση https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=el. Σε περίπτωση που απενεργοποιήσετε τα cookies ενδέχεται κάποια τμήματα της ιστοσελίδας να μην λειτουργούν σωστά ή και καθόλου.

 

  1. Τροποποιήσεις στην Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Διατηρούμε το δικαίωμα να τροποποιούμε αυτή την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων σε συμμόρφωση με τις εκάστοτε ισχύουσες νομοθετικές προβλέψεις ή για να προσαρμόσουμε την Πολιτική μας στην παροχή νέων υπηρεσιών. Αναφορικά με τα δεδομένα σας, θα ισχύει η Πολιτική που είναι αναρτημένη κατά τη στιγμή της επίσκεψής σας στον Δικτυακό μας Τόπο. Εάν οι αλλαγές της Πολιτικής μας σας επηρεάζουν, διότι έχετε επισκεφθεί το www.vanessamilioni.gr σε χρόνο προγενέστερο των αλλαγών αυτών και τα δεδομένα σας τηρούνται ακόμη από το Μικροβιολογικό Εργαστήριο, θα ειδοποιηθείτε σχετικά και θα ενημερωθείτε για τα δικαιώματά σας.

  1. Ερωτήσεις προς το Μικροβιολογικό Εργαστήριο

Εάν έχετε οποιεσδήποτε απορίες ή παρατηρήσεις σχετικά με την προστασία των δεδομένων σας, παρακαλούμε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, αποστέλλοντας ένα e-mail στη διεύθυνση info@vanessamilioni.gr .